Tuesday, April 21, 2009

Andere steden



Binnenkort vertrek ik zeer gaarne voor een kleine week in een hotel in Deventer zal verblijven! Een verblijf in een stad aan een rivier heeft dan ook iets bruisends, iets dartels, kortom, het is er goed leven. Dit is wellicht een goede verklaring waarom het zo aangenaam is om in een hotel Deventer te verblijven: een pittige stad met een monumentale sfeer, in een wondermooie natuurlijke omgeving.



Mijn vriendin heeft het niet zo begrepen op alles wat met gebouwen te maken heeft en gaat liever winkelen. Wel, een verblijf in een hotel Rotterdam kun je net zo goed interpreteren als een winkelweekend, de stad heeft ook op dit vlak bijzonder veel te bieden! In het centrum van Rotterdam is een groot winkelgebied met onder andere de koopgoot, de Lijnbaan en het winkelcentrum Plaza. Verder is er het winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam-Zuidkoopgoot, de winkel- en woonmall Alexandrium in Prins Alexander en vele kleinere winkelcentra verspreid over de gehele stad. Niet zo gek ver van ons Rotterdam hotels heeft mijn vriendin zowat mijn halve credit card geplunderd! Aaarrrrgghhh...


Iedere rechtgeaarde reiziger zal het ondertussen wel al door hebben: Parijs is al jaren de belangrijkste toeristische trekpleister ter wereld. Bijna iedereen komt er wel één keer in z'n leven, of het nu een verplicht nummertje was toen je nog op school zat, of een romantisch weekendje met vriendin of verloofde, of een heuse gezinsuitstap, de lichtstad staat op het verlanglijstje van zowat iedereen. De nacht doorbrengen in een hotel in Parijs heeft dan ook iets volstrekts aparts. Parijs is een wereldstad, dé lichtstad, een historische stad, dé cultuurstad bij uitstek, enz.. Er zijn geen superlatieven genoeg om deze stad aan de Seine te beschrijven. Iedereen die kiest om een weekendje of langer in een hotel in Parijs te blijven, zal bevestigd worden in het feit dat de stad ontzettend veel te bieden heeft, van historisch-culturele pareltjes tot en met gastronomische verwennerij. Parijs is simpelweg een must en veel meer dan enkel de Eiffeltoren, het Louvre of Montmartre. De uitstraling van de stad, in welk Parijs hotel je ook verblijft, is ronduit uniek. Wie eenmaal geproefd heeft van Parijs wil gegarandeerd zoveel mogelijk terug, deze metropool trekt je aan als vliegen door een suikerkoek.

No comments: